Forumdan

4
Tüketici Şikayetleri
m_e_a_r | 04.10.2011 16:08:51
MANİSA EGE HALI YIKAMA denen firmaya halılarımı verdim. halı
30
İst Halı Yıkamacılar Dernegi Kuruldu
Balatli | 30.09.2011 14:39:18
Slm. Ben Era 111 in Karadeniz pazarlama personeliyim.Buraya
29
İst Halı Yıkamacılar Dernegi Kuruldu
haliyikamaci | 29.09.2011 08:08:13
Ela hijyenik kardeş senin amatör olduğun belli ben 13 senedi

Makaleler

Şehir Dağılımı

Halı Temizleme ve Bakımı

Halı Yıkama Portalı

Çıplak ayak ile yürümeyi sevenlerden olun ya da olmayın, ayakkabılarınızı kapıda çıkarmayı ihmal etmeyin. Neden mi?

 


Çıplak ayak ile yürümeyi sevenlerden olun ya da olmayın, ayakkabılarınızı kapıda çıkarmayı ihmal etmeyin. Neden mi? Ayakkabı tabanlarınızda ne olduğunu bir düşünün. Caddelerin tüm kir ve tozları, halı elyafına nüfuz ederek halının ömrünü olabildiğince kısa bir sürede sona erdirecektir. Halbuki halı temizliğinde ve bakımında doğru yöntemlerin uygulanması, ürünün kullanım süresini uzatırken uzun yıllar ilk günkü görünümünü korumasını sağlar. Peki bu bakım nasıl yapılmalıdır?“
     
     Halı temizlemede öncelikle halı şampuanı kullanmadan düzenli vakumlamanın yeterli olacağı akıldan çıkarılmamalıdır. Ayakkabı tabanlarınıza daha dikkatli baktığınızda geniş bir kir ve toz yelpazesi bulmanız şaşırtıcı olmaz. Tüm bu kirlerin halınıza ayakkabılarınızla taşındığını ve bu inatçı lekeleri halınızdan çıkarmaya çalışırken suçun aslında tamamıyla sizde olduğunu unutmayın. Bu koşullar altında halı üzerinde ayakkabı ya da çorap giyme tercihi tamamıyla size kalıyor.
     
     Halı temizliği konusunda birçok yöntem uygulanır. Bu yöntemlerden bazıları uzmanlarca önerilmiş, bazıları ise alışılagelmiş bilgiler içerir. Örneğin halıdaki yemek lekelerini traş köpüğü ile çıkarabileceğiniz, lekenin üzerine sıkılan köpüğü 15 dakika leke üzerinde bekletmenizin yeterli olacağı söylenir. Sirke ve su karışımından oluşan sıvıyla yapılacak durulama işleminin ardından lekeden eser kalmayacağı yönünde pratik çözüm önerileri sunulur.
     
     Peki ama tüm bu temizlik ve bakım uygulamalarının hangisi gerçekten halıya zarar vermeden lekeleri yok eder? İşte halı temizliğinde merak edilen soruların uzman görüşleriyle yanıtları:
     
Temizlik ürünlerinin kullanımı halının çekmesine neden olur mu?
      Hayır. Yıllar önce, üreticilerin jüt altlık kullanmalarından dolayı bazı halılar yıkandığında çekiyordu. Bilindiği gibi jüt doğal bir elyaf olduğundan çekmekle kalmayıp gereğinden fazla su tutar. Eskiden buhar temizliğinde kullanılan yöntemlerle bu tarz bir aşırı ıslanma olabiliyordu. Bugün neredeyse tüm halılar sentetik altlığa sahip olduğundan, bu durum halının çekmesini engellemektedir. Bazı iyi ve kaliteli bakım ürünleri güçlü leke çıkarıcı yapılarıyla halı altlıklarının gereğinden fazla ıslanmasını önlemektedir.



Kayıt Tarihi : 01.09.2010 10:47:24

Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Halı Yıkama Portalı Facebook Sayfası

Kullanıcı Girişi

 
 
Üye değil misiniz?

Tedarikçiler

ARZEL MAKİNA

Nano Teknoloji Halı Parfümü Nano Flora
www.mikrokapsul.com

AYDOS MAKİNA
HALIMAKİNASI.COM

Halı Yıkama Malzemesi
www.haliyikamamalzemesi.com

Firma isminde ara